Trànsit de vehicles a la Ronda Litoral

Tres de cada quatre barcelonins són partidaris de reduir el nombre de cotxes a Barcelona. Aquesta és una de les conclusions principals del Baròmetre municipal corresponent al mes de desembre i fet a 800 veïns de la ciutat. L’enquesta dedica preguntes específiques a la crisi climàtica, la qual preocupa al 85 % dels enquestats. Aquestes revelen un 95 % dels entrevistats a favor de fomentar el transport públic i, el 74 %, partidari de reduir el trànsit del vehicle privat motoritzat i deixar més espai per als vianants.

Alhora, més de la meitat dels enquestats considera que la ciutat està fent passos adequats cap a la sostenibilitat, però gairebé el 50 % (47) considera que les mesures impulsades pel govern municipal actual són “adequades però insuficients“. En aquest sentit, gairebé un de cada quatre barcelonins les considera “inadequades” i que caldria prendre’n d’altres.

tramvia i bus per la diagonal

Aval a ampliar els carrils bicis

En la lluita contra el canvi climàtic, segons recull l’enquesta per a la ciutadania, les mesures prioritàries que hauria d’emprendre l’Ajuntament de Barcelona són, per aquest ordre, reduir les emissions del transport terrestre, reduir els residus i fomentar el reciclatge. Millorar el transport públic i afavorir-ne l’ús també apareixen en llocs destacats, mentre que un 57,4 % dels enquestats són partidaris d‘ampliar els carrils bici.

Canvis d’hàbits alimentaris i de compra

A l’hora de passar a l’acció i a títol individual, el 84 % dels entrevistats està disposat a comprar productes de proximitat, encara que siguin més cars. Entre el 60 % i el 70 % assumiria el cost extra de comprar productes d’alimentació ecològics i articles de roba sostenibles, i també a reduir el consum de carn i a substituir el transport privat pel públic, tot i que hagin de fer servir més temps en els desplaçaments.

Per últim, el 57 % afirma estar disposat a reduir els viatges en avió i el 53% a comprar un cotxe elèctric malgrat el seu preu més elevat.