L’episodi d’inestabilitat acusada que es va iniciar diumenge 9 de maig va finalitzar dimecres 12 al vespre en forma de xàfecs i tempestes localment intenses entre la tarda i el vespre.

Els xàfecs van iniciar-se abans del migdia cap als Pirineu i Prepirineus, on van descarregar amb intensitat, i posteriorment van anar evolucionant i avançant cap a altres zones de la Catalunya Central, el prelitoral i l’interior de Girona.

Els ruixats van arribar al litoral barceloní a última hora de la tarda

Les precipitacions es van concentrar a la meitat nord, a la Catalunya Central i a punts del prelitoral al llarg de la tarda. A darrera hora, però, van avançar decididament cap a la costa i van arribar a Barcelona pels volts de les 20 h.

L’episodi de la tarda, a diferència del de dimarts, va ser de duració limitada. En punts de la Catalunya Central es van totalitzar entre 50 i 100 litres per metre quadrat. A Gironella (Berguedà) van recollir fins a 100 litres per metre quadrat o 90 a la Quar.

El Servei Meteorològic de Catalunya va entre diversos avisos d’intensitat de precipitació davant la possibilitat que caigués molta aigua en poca estona, més de 20 litres en 30 minuts.

L’avís era de grau 2 sobre una escala de 6 en el cas del Barcelonès,

Els xàfecs es van allunyar mar enllà a darrera hora de dimecres i van donar pas a uns dies de temps molt més estable i a una temperatura més pròpia per al mes de juny.

No s’albira cap episodi de calor intensa ni cap onada de calor ni a curt ni a mitjà termini.