La DANA que es troba situada al golf de Cadis ha deixat Barcelona al marge del temporal de pluja que estan afectant la resta de la península Ibèrica. El canvi de temps ha estat molt descafeïnat i, d’opcions de pluja, se’n veuen molt poques. Ara bé, al sud de Catalunya, concretament, a les comarques de l’Ebre i Tarragona, les precipitacions seran molt fortes i puntualment torrencials.

Una conseqüència poc volguda

La posició de la DANA és clau. En localitzar-se al sud-oest de la Península, farà que el vent de sud ens afecti de ple a començaments de la pròxima setmana. Això és traduirà en una tornada de la calor. Per tant, l’estiu no ha dit pas la seva darrera paraula. La calor tocarà sostre entre dilluns i dimarts, i després baixarà una mica.

A Barcelona les màximes tornaran a enfilar-se per damunt dels 30 graus, mentre que cap al pla de Lleida les temperatures podrien tornar a ser les més altes de Catalunya, amb 35 graus dilluns.

Pols en suspensió

Pronòstic de pols en suspensió per a dilluns, 4 de setembre. Font: Skyron / University of Athens

Per acabar-ho d’adobar, el vent de sud no només ens durà calor a les nostres latituds, sinó també pols del Sàhara. Aquesta pols farà que el cel estigui tèrbol i embrutit, alhora que la qualitat de l’aire disminuirà. Per tant, no serà pas un moment idoni per fer esport al carrer per tal de no inhalar les partícules.

La calor tocarà sostre entre dilluns i dimarts, i després baixarà una mica.