Un terratrèmol de magnitud 3,6 graus ha sacsejat l’Alt Urgell i Andorra a mig matí. Segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el sisme s’ha produït a les 10.23 h a l’oest del Principat d’Andorra, a la comarca de l’Alt Urgell, a 2,6 km de profunditat.

El terratrèmol ha estat àmpliament percebut, tot i que sense danys, a l’Alt Urgell i comarques properes. El tremolor ha estat detectat pels sismògrafs de la ciutat de Barcelona.

Font: ICGC

El terratrèmol s’ha fet notar novament als sismògrafs de Barcelona

El sismòleg del Geociències Barcelona (GEO3BCN-CSIC) Jordi Díaz Cusí ha il·lustrat en una piulada a Twitter explicant que el terratrèmol de la zona d’Andorra també ha estat enregistrat a Barcelona, concretament a la Zona Universitària.

Malgrat això, l’expert ha explicat a betevé que el d’aquest dilluns “ha estat clarament menor avui que el terratrèmol de Setcases, segurament perquè la distancia es mes gran”.

Convé recordar que divendres 8 d’octubre es va registrar un sisme de 3,5 graus a Setcases, a la comarca del Ripollès.

A Catalunya es donen molts sismes, però passen sovint desapercebuts

Tot i que no ho sembli, a Barcelona tenim força sismes anualment. La majoria no arriben als 2 graus d’intensitat Richter, per la qual cosa no són notats pels ciutadans. Es pot simplificar que en condicions de calma i en hores nocturnes una persona pot percebre un terratrèmol quan passa dels 2,5 o 3 graus Richter.