Fred Barcelona hivern

Aquest divendres la patacada de la temperatura ha estat més que evident, sobretot en referència als valors màxims, que entre dijous i divendres han baixat entre quatre i cinc graus a tots els barris de la ciutat.

Els registres de temperatura mínima d’aquest divendres també són, de moment, inferiors als de dijous, encara que en aquest cas són temporals, ja que durant les darreres hores d’aquesta mateixa jornada fins i tot seran més baixos que els registrats al matí.

Malgrat la temperatura mínima d’aquest divendres encara no és definitiva, ja es pot assegurar que ha estat la nit més freda de novembre i el segon dia del mes amb menys de 10 ºC a l’Observatori Fabra. El dia 4 es va baixar fins als  9,7 ºC i aquest divendres, de moment, fins als 8 ºC. Als Pirineus s’ha baixat per primera vegada aquest novembre dels -5ºC.

Temperatura mínima fins a les 12 h 20/11/20

Malgrat que aquest novembre fins ara ha estat extremament càlid, aquest 2020 es van començar a registrar valors inferiors als 10 ºC de forma molt primerenca, des del 26 de setembre.

Cap de setmana amb nits encara més fredes

Aquest cap de setmana estarà marcat per l’ambient força assolellat, però també per termòmetres baixos, fins i tot més que els de divendres, sobretot durant les nits i primeres hores del dia. La diferència serà que es mantindrà la massa d’aire fred i que, a més, no hi haurà núvols i afluixarà el vent. Aquests tres factors facilitaran que hi hagi valors d’entre 5 i 8ºC a Barcelona i inferiors als zero graus en punts de la Catalunya central i del prelitoral.