temps Sant Joan 2022 Catalunya Barcelona
Platja de la Barceloneta la nit de Sant Joan. ACN

Arriba una de les nits més màgiques de l’any, la nit de Sant Joan, en què molta gent fa sopars a l’aire lliure per celebrar, entre altres coses, l’arribada del solstici d’estiu. Quin temps tindrem a Catalunya? I a Barcelona? La mal anomenada nit més curta de l’any es presenta força tranquil·la des del punt de vista meteorològic, en general.

Ruixats als Pirineus i al Prepirineu

Els diversos models meteorològics ja s’han posat d’acord sobre el temps que farà la nit de Sant Joan.

Entre mig matí i el migdia hi pot haver alguna gotellada a l’entorn metropolità, mentre que durant la tarda s’esperen ruixats aïllats a punts de l’interior. Que no us sorprengui, però no patiu. Al vespre tot plegat anirà disminuint i la nuvolositat minvarà. La nit serà força serena en conjunt.

Ara bé, als Pirineus i al Prepirineu occidentals i al nord de Ponent encara hi haurà alguns xàfecs amb tempesta fins passada la mitjanit. Aquests sectors seran l’excepció.

Probabilitat que s’acumulin més d’1 l/m2 entre les 23 h de dijous i les 5 h de divendres. Font: model IFS / ECMWF

Avançada la nit caldrà un jersei a l’interior

A l’hora de sopar encara farà calor a l’interior i xafogor a la costa. Sovintejaran els registres de 23-28 ºC. Ara bé, a mesura que avanci la nit anirà refrescant i, ja de matinada, un jersei no farà cap nosa a bona part del territori.

Abans no surti el sol, la temperatura voltarà els 10-15 ºC als Pirineus, els 14-19 ºC a la resta de l’interior i els 17-22 ºC a la costa. Es tracta de valors normals per aquestes dates, res a veure amb la calor que hem viscut aquests últims dies.

En resum, ara mateix el pronòstic aposta per una revetlla majoritàriament tranquil·la, només amb alguns ruixats als Pirineus i Prepirineu occidentals i amb un ambient més fresc que les darreres jornades. Ho anirem seguint i actualitzarem la predicció per Sant Joan.