Comença l’estiu i tot fa pensar que la màniga curta ha arribat per quedar-se. Ja fa dies que la calor és intensa, però quin serà el temps per Sant Joan 2021? Tindrem calor a Catalunya i Barcelona o haurem de recuperar la màniga llarga a partir del 23 de juny a la nit, quan celebrem la revetlla? Revisem la previsió del temps per a Sant Joan, a través dels mapes.

El pas d’un solc farà que aquest dimecres, 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, sigui un dia inestable a moltes comarques de Catalunya, sobretot del prelitoral cap a l’interior. Amb l’arribada de la revetlla de Sant Joan, però, el temps hauria de millorar.

Xàfecs i tempestes durant el dia de la revetlla de Sant Joan 2021 a moltes comarques

L’arribada d’un embossament d’aire fred en forma de solc comportarà un dimecres, 23 de juny, amb molta inestabilitat i un ambient força fresc.

S’esperen ruixats i tempestes a qualsevol punt, tot i que seran més probables als Pirineus, prepirineu, quadrant nord-est i prelitoral, on podran ser puntualment fortes i amb calamarsa o pedra.

A la resta del territori la tarda serà molt ennuvolada i no es descarta algun ruixat més dispers també a ponent o, fins i tot, arran de mar, on durant el matí podran ser forts i puntualment amb tempesta, especialment a la Costa Daurada.

Calor molt continguda, amb màxima que amb prou feines superarà els 25 ºC a primera hora de la tarda allà on pugin més i que baixarà ràpidament, especialment allà on plogui amb força.

Revetlla amb màniga llarga a la costa, jaqueta a l’interior i abric als Pirineus

Els ruixats i les tempestes s’haurien d’anar desfent amb l’arribada del vespre i la nit, tot i que la revetlla encara podrà deixar una mica de pluja als Pirineus i el nord-est.

Cel variable a la costa i prelitoral i més serè a ponent i el sud. Entre el vespre i primera hora de la nit no es descarta alguna gotellada puntual, especialment al voltant de la vall de l’Ebre.

La tramuntana i el mestral s’enfortiran als dos extrems de la costa i la mar quedarà molt remenada ja entrada la nit al nord de la Costa Brava.

La notícia podria ser la fresca. S’entreveu una revetlla amb una temperatura molt poc d’estiu i clarament més baixa del que seria habitual.

A Barcelona de matinada es podrà baixar dels 20 ºC a molts barris mentre que la temperatura (de matinada) pot quedar per sota dels 15 ºC al prelitoral i l’interior i per sota dels 10 ºC a les valls dels Pirineus.

Amb els mapes a la mà, podria ser la revetlla de Sant Joan més fresca a Barcelona des del 2013. Aleshores la mínima va baixar fins als 12,4 ºC a l’Observatori Fabra i els 17,6 ºC al Raval, amb un ruixadet de tarda que va deixar prop de mig litre.

A @btveltemps podràs informar-te permanentment de tot el pronòstic del temps