el temps per al pont de la Mare de Déu d'agost

La dita popular diu que per la Mare de Déu d’agost a les set ja és fosc. I el cert és que a les set de la tarda hora solar, les nou del vespre hora local, ja es nota certa foscor. Sense despentinar-nos gaire hem perdut ja més d’una hora de llum solar respecte el solstici d’estiu, a finals de juny.

Es tracta també d’una de les setmanes laborals tradicionalment més fluixes de l’any. Tot i això, són molts/es els/les que treballen i són molts/es també els/les que aquests dies estaran de vacances o aprofitaran per fer el pont d’agost que enguany serà de quatre dies.

A Barcelona

Si et quedes a Barcelona, tindrem una mica de tot. Els dies més estables seran els del cap de setmana, mentre que, entre dijous i divendres, els núvols podran ser a estones abundants i no es descarten alguns xàfecs aïllats, especialment de nit, matinada o a primera hora, tant de dijous com de divendres.

La calor tirarà amunt. Les màximes tornaran a superar els 30 ºC i les nits tornaran a ser de mal dormir, amb valors nocturns que podrien quedar de nou al voltant de la marca dels 25 ºC. 

Són dies de festa grossa a la ciutat. Pots consultar el pronòstic detallat per les Festes de Gràcia i les de Sant Roc.

A la resta de la costa

No seran tampoc dies especialment nets, en el sentit que tindrem núvols baixos especialment dijous i divendres. Els més abundants, els esperem del Garraf cap al nord, amb alguns ruixats entre dijous i divendres sobretot en hores nocturnes.

Més sol com més cap al sud i temperatures que tiraran clarament amunt, especialment durant el cap de setmana, amb xafogor intensa tant de dia com de nit. Arriben dos dies que es presenten especialment pesats: dissabte i diumenge.

A l’interior

Molt pendents d’aquest nou pic de calor que farà que el cap de setmana les màximes tornin a acostar-se o a tocar la marca dels 40 ºC a ponent. La calor serà molt intensa i tindrem un cel radiant gairebé durant els quatre dies d’aquest llarg pont. Podran circular alguns núvols, sí, però, en cap cas, sembla que hagin de portar precipitacions i, en el millor des casos, aspirarien a enterbolir una mica el blau del cel.

Als Pirineus

Tot i que tradicionalment les tardes d’estiu no acostumen a perdonar, aquests quatre dies sembla que els ruixats de tarda seran més aviat escassos i concentrats en unes zones molt determinades.

Dijous poden caure alguns ruixats, especialment a la cara nord pirinenca, on el cel estarà molt carregat de núvols. Divendres només esperem algun xàfec puntual a l’entorn del Ripollès i dissabte no s’esperen xàfecs enlloc. Serà diumenge a la tarda quan els ruixats i tempestes podrien ser una mica més generals.

Temperatures molt contrastades, un clàssic dels Pirineus. De la fresca o fred matinal passarem a la calor dels migdies, especialment de dissabte, quan es podran superar amb molta facilitat els 30 ºC a les valls.

Recordeu que podeu estar permanentment informats del pronòstic al nostre portal i a través del compte de twitter de @btveltemps