De mica en mica, els diversos models meteorològics s’han anat posant d’acord pel que fa a la previsió del temps pel pont de la Puríssima del 6 i el 8 de desembre. Queda clar que l’anticicló es mantindrà lluny de casa nostra, i això implicarà que hi hagi variabilitat, una mica de tot.

Menys fred de nit

La presència de núvols a partir de dimarts farà que la temperatura nocturna tendeixi a pujar i els registres sota zero quedaran restringits bàsicament a l’àrea dels Pirineus. Per tant, no farà tant de fred com el cap de setmana passat.

En hores diürnes, la temperatura es mantindrà sense canvis significatius. Voltarà els 10 graus a l’interior i els 15 graus a la costa.

Força núvols a mitjans de setmana

Dimarts i dimecres dominaran les clarianes, amb algunes estones de núvols més compactes, però sense precipitació. Aquest panorama meteorològic serà el mateix arreu del territori.

D’altra banda, també hi haurà alguns bancs de boira matinal a planes i fondalades de l’interior. Tot indica que seran més densos i extensos dimecres, quan podrien ser persistents a ponent. A aquest sector, l’ambient serà fred i humit.

Tongada de pluja per a dijous

L’arribada d’una pertorbació podria fer canviar el temps de cara a dijous, sobretot a partir de mig matí i fins a la nit. Els models meteorològics s’han anat posant d’acord pel que fa al pas d’un front càlid que portarà pluja a la immensa majoria de comarques, sobretot entre mig matí i la nit. La cota de neu voltarà els 1.600-1.700 metres d’altitud al Pirineu, amb tendència a pujar fins als 2.000 metres a la tarda.

Divendres hi podria haver una treva, amb l’obertura de clarianes. El vent de ponent farà pujar la temperatura màxima al litoral.

Més enllà el pronòstic és incert força incert, encara. Tot i això, els mapes van apuntant a un altre possible episodi de pluges per al cap de setmana que podria afectar, si més no, algunes comarques. Amb tot, el fred es podria accentuar i no pas poc a les acaballes d’aquest llarg pont.