anomalia de temperatura setmana Nadal

La suavitat tèrmica marca la recta final d’aquest 2021 a Barcelona. Ja podem afirmar que ja no plourà més en el que resta d’any. Així doncs, tres indumentàries indispensables per aquestes festes: ulleres de sol, (gairebé) màniga curta al migdia i una jaqueta al vespre. Els paraigües, desats fins a l’any vinent.

Ambient de plena primavera per finalitzar el 2021

Un anticicló molt potent, juntament amb una dorsal molt càlida a les capes mitjanes i altes, ens deixa una recta final del 2021 amb temperatures excepcionalment altes per a l’època de l’any.

El vent de ponent, protagonista del temps entre Sant Esteve i dimecres 29 de desembre, va deixar registres de més de 60 km/h a la ciutat de Barcelona i temperatures màximes a l’entorn dels 20 graus.

L’ambient suau de l’inici de la setmana tindrà continuïtat uns dies més a causa de l’arribada d’una bombolla càlida en altura.

Setmana primaveral

Ambient primaveral per estrenar el 2022

Els mapes continuen apostant per un final d’any i un inici del 2022 plenament primaverals i amb temperatures desorbitadament elevades, tenint en compte que serem a ple hivern. A Barcelona es mouran entre els 20 i 22 ºC.

Anomalia de temperatura per a la darrera setmana de l’any. Font: ECMWF

Els models apunten sol i moltíssima suavitat a la costa, prelitoral i muntanya, mentre que la boira podria tornar a fer-se persistent a l’interior i mantenir l’ambient fred.

Entre dijous 30 de desembre i diumenge 2 de gener podrien batre’s alguns rècords de temperatura màxima o mínima elevada a diversos observatoris catalans, sobretot en zones de muntanya, on més pujarà la temperatura. A la costa l’aigua del mar freda (15 ºC) frenarà força més el termòmetre.

La nit de Cap d’Any es preveu serena i suau, amb registres de 14 ºC a la mitjanit a Barcelona.

Poques novetats per començar un 2022 que començarà amb tota probabilitat amb temperatures excepcionalment altes arreu. La sensació primaveral es mantindrà intacta, malgrat que a partir de dilluns 3 de gener començarà a baixar la temperatura.

Normalització de la temperatura pels volts del dia de Reis

El sol i la boira a l’interior seran protagonistes els primers dies de l’any. Els darrers mapes apunten que el temps podria canviar a partir del dia 5 de gener, a causa del pas d’un solc fred en altura que normalitzaria el termòmetre i repartiria xàfecs dispersos.

El que acabi passant més endavant ho anirem veient amb el pas dels dies. Recorda que podràs consultar la previsió més actualitzada al nostre portal i a @btveltemps.