temps barcelona cursa mercè 2022

Aquest diumenge, 18 de setembre, se celebrarà la Cursa de la Mercè 2022. La cita d’enguany vindrà marcada per l’estabilitat meteorològica i l’ambient agradable, lluny dels registres de calor canicular que s’han anotat els darrers dies. Ara bé, els núvols es poden deixar veure durant el matí. Hi haurà risc de pluja? Consulta amb detall quin temps farà a Barcelona per la Cursa de la Mercè 2022.

La calor, a ratlla per la Cursa de la Mercè

Mapa d’altura i superfície previst per a diumenge, 18, a les 8 h

Malgrat que encara falten alguns dies i el pronòstic podria variar, els darrers models apunten força estabilitat de cara a diumenge, 18 de setembre, a Barcelona. Els mapes anuncien una situació indefinida a Catalunya, més aviat anticiclònica, i sense presència de gaire aire fred en altura.

La temperatura serà agradable a la sortida de la cursa, probablement es mogui al voltant dels 19 o 20 ºC, un registre força habitual per a les dates.

La temperatura màxima assolirà els 24 o 25 graus al migdia, a mig matí es mourà entre els 22 i 23 ºC.

Evolució de la temperatura màxima (vermell) i mínima (blau) pels pròxims dies. L’ambient serà clarament més fresc el cap de setmana. Font. ECMWF

Alguns núvols, però sense risc de pluja

Tot i que es preveu la presència d’alguns núvols durant el matí de diumenge, ara per ara res fa preveure que hagi de ploure durant la cursa. La probabilitat de pluja de moment és baixa.

El vent bufarà feble, més aviat del nord-oest a l’hora de la sortida, del sud o sud-oest al final i sobretot cap a mig matí. El vent no hauria de suposar cap inconvenient per als corredors.