La intensitat del temporal Isaack ha provocat un canvi de perfil a les platges de Barcelona, i presenten ara un fort pendent a la zona del trencant de les onades per la pèrdua de la sorra. El fort onatge —també mar endins, on s’han registrat onades de més de 5 m d’alçària— ha estat el causant d’aquesta imatge que recorda el pas del Filomena pel litoral barceloní el gener del 2021.

Com a conseqüència d’aquestes onades, han sortit a la llum també part d’antigues estructures de formigó a la sorra, sobretot a la platja del Somorrostro i a la de Sant Miquel. El temporal ha descol·locat també algunes passeres d’accés a la sorra. Jorge Guillén, de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC, que fa un seguiment de l’efecte dels temporals en les platges, pronostica que hi ha hagut una pèrdua de sorra, “sobretot la més fina”, que se n’ha anat mar endins i “serà difícil de recuperar”.

Les platges s’omplen de tovalloletes

Tot i la intensitat de les onades i el vent, no s’han registrat afectacions importants sobre els diferents serveis instal·lats a les platges. Ara bé, sí que és molt visible l’arribada massiva de residus naturals com canyes i altres restes vegetals, i plàstics. Sobretot ha estat xocant la presència de nombroses tovalloletes. L’Ajuntament recorda als ciutadans evitar llençar-les al lavabo per evitar que arribin al mar, com així ha passat.

Durant els pròxims dies, els tècnics municipals treballaran en la neteja i arranjament dels desperfectes.