El pas d’un embossament d’aire fred en altura a primera hora del matí per damunt de Catalunya ha implicat la formació de ruixats i tempestes intensos. De matinada ja s’han escapat algunes gotes a Barcelona, però ha estat a primera hora del matí quan una forta tempesta, procedent del Garraf i el Penedès, ha assolit la ciutat de Barcelona. El cel s’ha enfosquit uns minuts abans de l’aiguat.

La pluja ha caigut amb molta intensitat entre les nou i quarts de 10 del matí. Els registres més abundants els han anotat a prop de Collserola i en barris del nord de la ciutat. En pocs minuts s’han recollit fins a 39 litres per metre quadrat a Sant Gervasi, 38 a Vallcarca, 37 a Montbau, 30 a la Verneda o el Poblenou, 26 al Guinardó o 24 a Gràcia.

Abans de la tempesta s’ha arribat a albirar, fins i tot, un cap de fibló damunt del mar, davant de la façana marítima.

La pluja ha caigut amb tanta força que no ha pogut ser gestionada pels embornals, un fet que ha causat nombroses incidències i inundacions puntuals a molts punts de la ciutat.

Els ruixats s’han d’anar traslladant cap al nord-est del país al llarg del matí, ja no es preveu que torni a ploure amb força a la ciutat. Les clarianes aniran a més, sobretot al migdia i el temps s’estabilitzarà clarament a la tarda.