Els mapes del temps pronostiquen un final del mes de novembre força càlid per a l’època de l’any en què ens trobem. Això contrasta molt amb els valors tèrmics que hem tingut fins ara, amb entrades de vent de nord que han estat significatives i han deixat bons gruixos de neu als Pirineus, així com rosades a la part alta de la ciutat.

Arribarem fins als 20 ºC a Barcelona?

La majoria dels models meteorològics a mitjà termini pronostiquen un ascens marcat de la temperatura diürna a partir d’aquest diumenge, 24 de novembre. Més evident durant la darrera setmana de mes.

Previsió tèrmica i pluviomètrica, segons diferents models meteorològics

Segons aquest pronòstic, la temperatura diürna de la majoria de dies de la setmana entrant estarà entre els 18-20 ºC, malgrat que els valors mínims seran molt contrastats, sense ser freds, i baixaran fins als 9-10 ºC. Aquest contrast entre el dia i la nit podria afavorir la formació d’algunes boires matinals.

Un cop passi la pertorbació Cecilia, entre aquest divendres i dissabte, no es preveu cap episodi plujós remarcable.

A més, l’inici de desembre també podria ser una mica més càlid del que caldria esperar, encara que queden força dies per arribar a desembre i aquest pronòstic s’haurà d’anar seguint dia a dia per augmentar-ne la fiabilitat.