El mes de febrer del 2020 va batre molts rècords climàtics i va contribuir a incrementar les anomalies tèrmiques de l’hivern meteorològic, que, de fet, ha estat el més càlid registrat mai al planeta.

La temperatura atmosfèrica ha influenciat la temperatura marítima i aquest inici de març se situa als 14,2 ºC a la  platja de la Barceloneta. Aquesta temperatura és 0,8 ºC superior a la que tocaria aquesta època de l’any, segons els valors mitjans de la sèrie climàtica del meteoròleg Diego Lázaro, amb dades des de 2006. Segons Lázaro, aquesta és una temperatura més pròpia de final d’abril.

Febrer amb rècord de temperatura marítima

El temporal Gloria, de final de gener, no va ser suficient per normalitzar la temperatura marítima ja que les altes pressions han predominat durant bona part de l’hivern. A més, el mes de febrer ha estat càlid i també sec a la ciutat.
Làzaro, meteoròleg barceloní que pren mesures setmanals de l’aigua superficial del mar, ha registrat una temperatura mitjana del mes de febrer, a un metre de fondària, de 14,3 ºC. És la més alta des del 2006, juntament amb la de febrer del 2007. Aquest valor és un grau superior a la temperatura mitjana de la sèrie el mes de febrer.