En la reunió de la Taula d’Emergència Climàtica del mes de juliol, l’Ajuntament es va comprometre a crear una taula específica per aconseguir reduir el plàstic.

La Taula Plàstic Zero s’ha constituït aquest dilluns en un acte a l’edifici Media-TIC, punt de trobada entre empreses i professionals situat al 22@ de Barcelona. Hi han assistit Janet Sanz, regidora d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, i Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica. En aquesta primera trobada s’han citat 45 entitats ecologistes, del món de la universitat, de la comunitat educativa de Barcelona i empreses municipals.

Es calcula que el 2020 la producció mundial de plàstic arribarà als 500 milions de tones, i el 2050 la xifra podrà superar els 1.800 milions de tones. En canvi, si ens fixem en la quantitat de plàstic que s’ha reciclat, no arriba ni al 10%. Aquesta taula vol trobar mesures molt concretes per poder aplicar a tots els sectors.

Coincideix amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La creació d’aquest nou grup de treball coincideix amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019. El lema d’enguany és “L’educació i la comunicació com a eines clau en la prevenció de residus”.