Imatge radar Meteocat de 18 de setembre a les 17h

Despr´es de molts dies sense pluja apreciable, les tronades s’han escampat per tota la ciutat. Molt irregulars, però.

Alguns observatoris han superat els 10 mm recollits

Tot i que la pluja en general no ha acumulat grans quantitats d’aigua, sí que han descarregat en poca estona. Fins a les 18 h destaquen els 19 litres per metre quadrat al barri del Rectoret, els 13 mm d’Hostafrancs, els 11 mm de Roquetes o també a Sants. Precipitació acompanyada de tempesta, en alguns casos, aparatosa.

Imatge radar Meteocat a les 17.30 h del dissabte, 18 de setembre

Crida l’atenció que en alguns observatoris, com ara el de Roquetes, no se superaven els 10 mm de pluja en un sol dia des de l’1 de maig. Fet que fa palesa la sequera que arrosseguem a la ciutat aquest 2021.

Alguns fenòmens severs s’han percebut

Aquestes tempestes, extraordinàriament locals, han deixat imatges de grans nuvolades, forta pluja, calamarsa i fins i tot algun fibló. És a dir, alguna mànega sobre el mar, com un petit tornado. Així es copsava des de Calella, al Maresme.

Cap de fibló des de Calella de Mar. Font: @podi_carlos

En altres indrets metropolitans la precipitació ha estat molt més abundant, com ara al Vallès Occidental sud, a prop dels Cingles de Bertí o a l’Ordal.

Fins les 18 h destaquen els 60 mm caiguts a Sant Feliu de Codines, els 50 mm de Sant Andreu de la Barca o els 37 mm de Rubí.

Sarau fins a la mitjanit

Haurem de parar atenció encara a les immediates 6 hores amb la possibilitat de ruixats intensos. Seran dispersos i locals, però tota la regió metropolitana tindrà xàfecs que acabaran sent forts. El que ens espera a partir de la nit és una clara davallada de la temperatura.