pluja Barcelona

Els models meteorològics no han fallat i totes les previsions apuntaven que aquesta tarda de dimecres la pluja cauria amb ganes i, en moltes ocasions, amb calamarsa i pedra. L’arribada d’una massa d’aire més fresca ha comportat un canvi notable de temps. Als ruixats i tempestes forts dels darrers dies hi han seguit els d’aquesta tarda i nit, més extensos i més intensos que jornades passades. Els mapes apuntaven que la pitjor part se l’enduria la Catalunya interior. I així ha acabat sent. Una línia de convergència ha organitzat un front de tempestes que s’ha estès des de ponent fins a les comarques gironines.

La inestabilitat ha afavorit que les nuvolades i els aiguats proliferessin ràpidament. A més a més, la convergència de vent, juntament amb l’aire fred en altura, han ajudat que les tempestes fossin molt intenses i descarreguessin amb moltes calamarsades i pedregades que s’han repartit arreu del territori. Al mateix temps, també han anat arribant altres tempestes formades al Sistema Ibèric per les Terres de l’Ebre que han acabat de guarnir el mapa tempestuós que s’ha configurat aquesta tarda. Entre les quantitats més destacades ressalten els:

  • 66 l/m2 al Parc Natural dels Ports
  • 43 l/m2 a Perafita
  • 37 l/m2 a Tàrrega
  • 31 l/m2 a Fals
  • 28 l/m2 a Horta de Sant Joan
  • 27 l/m2 a Santa Coloma de Farnés o a l’Aldea

 

A Barcelona, de nou al vespre i nit

El juny ens obsequia amb el tercer (de tres) dia de pluja d’aquest juny.

A diferència dels darrers vespres, quan les tempestes han arribat desgastades en forma de plugims a casa nostra, aquest cop no es descarta que puguin deixar més pluja i que puguin arribar amb activitat tempestuosa al final del dia.

És difícil que arribin a descarregar tan intensament com a l’interior, però no es descarta algun moment d’intensitat forta i aparat elèctric.

Avisos activats a gairebé tot el territori

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís de perill per intensitat de pluja superior a 20 litres en només 30 minuts a gairebé tot Catalunya, només amb l’excepció de Barcelona i el Maresme, que, de moment, en queden al marge

Tot i això, la situació és d’un pronòstic complicat i no es pot descartar algun fenomen intens també en aquestes dues comarques, especialment a la nit.

Inestabilitat per a dies

Demà tindrem un altre dia molt insegur, amb xàfecs de matinada i de bon matí a Barcelona, que durant la tarda sembla que quedaran restringits més al nord de casa nostra.

Tot i això, no sembla pas el darrer dia insegur de la setmana. Dissabte al vespre i, sobretot, diumenge, podria tornar a ploure.

El juny comença fent de maig.