La presència d’una mica d’aire fred en altura, combinada amb la radiació solar notable d’aquesta època de l’any, ha fet que els núvols es desenvolupessin amb força a partir de mig matí cap al prelitoral central. Les nuvolades han acabat descarregant xàfecs entre el migdia i mitja tarda a molts punts d’aquest àmbit, en alguns casos en forma de tempesta.

La circulació de vent en altura, de nord cap a sud, ha empès els xàfecs cap al sud, fins a la ciutat de Barcelona, on han deixat entre un i quatre litres per metre quadrat en dues tongades: la primera ha arribat passades les tres de la tarda i la segona, pels volts de les cinc. Els registres més notables, d’entre tres i quatre litres, s’han enregistrat a Collserola.

Els ruixats han deixat veure, fins i tot, un arc de Sant Martí damunt de la ciutat de Barcelona. La pluja més intensa i abundant ha afectat el Vallès Occidental, on han arribat a acumular fins a 11 litres per metre quadrat a Sabadell.

Registres de precipitació acumulats dijous a la tarda a l’entorn metropolità

Els xàfecs han anat viatjant cap al sud amb el pas de les hores i han anat perdent empenta. Els mapes del temps anuncien temps més estable de cara als pròxims dies. Només diumenge a la tarda podrien tornar-se a formar en zones del prelitoral.