Foto: Vicente Zambrano González

Un total de sis platges barcelonines han estat distingides amb la bandera blava aquest 2024. Són la Nova Mar Bella, Mar Bella, Botagell i Sant Sebastià —que ja van rebre el distintiu l’any 2023— i enguany també s’hi afegeixen la platja del Somorrostro i la zona de banys del Fòrum. El reconeixement posa de valor el bon estat d’aquestes platges i garanteix als banyistes la qualitat de l’aigua, l’accés i atenció a les persones amb discapacitat i la gestió mediambiental. 

El port del Reial Club Marítim de Barcelona ha rebut també la bandera blava. La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha explicat que en aquest cas es valora “la gestió ambiental, la prestació dels serveis, la informació i l’educació ambiental que fan els gestors dels ports”.

95 platges i 23 ports catalans obtenen la bandera blava

En total, Catalunya disposa aquest 2024 de 95 platges guardonades i 23 ports amb bandera blava. Pel que fa a les platges, 27 corresponen en l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i vuit a les Terres de l’Ebre. Quant als ports, n’hi ha nou a la zona de Girona, set a la de Barcelona i set més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre. El distintiu ha estat atorgat pel Jurat Internacional Bandera Blava 2023 de l’FEE (Foundation for Environmental Education).