@alfons_pc

Un cop acabat el mes de setembre és moment de fer-ne balanç i les dades climàtiques de diferents observadors meteorològics barcelonins destaquen el gran nombre d’hores de sol, les nits tropicals i quantitats prou bones de pluja (caiguda en pocs dies plujosos). Aquest darrer ítem és especialment notori tenint present que les reserves hídriques i els boscos estan força secs. Al barri de la Sagrada Família, per exemple, s’han recollit fins a 118 l/m2; al de Sant Andreu, gairebé 90 l/m2, i a l’Observatori Fabra, 72 l/m2.

Setembre del 2019, el tercer més assolellat en 51 anys

L’Observatori Fabra registra dades d’hores de sol des del 1968 i aquest 2019 és el tercer més assolellat de la sèrie climàtica. A més, la temperatura mitjana d’aquest setembre ha estat càlida, de 21,8 ºC, mentre el valor mitjà dels darrers anys és de 20,6 ºC.

El Sergi Corral, observador de Sant Andreu, ha registrat la segona temperatura mensual més baixa des del 2005,  de 28,3 ºC. Malgrat aquestes dades mitjanes, cal assenyalar que hi ha hagut molts dies càlids, concretament 23, amb valors màxims superiors als 25 ºC i 13 nits tropicals (amb valors mínims superiors als 20 ºC).

El barri de la Sagrada Família també mostra valors mitjans una mica inferiors als dels darrers anys, malgrat que la temperatura mitjana també ha estat alta, de 29,7 ºC, però feia quatre anys que era superior als 30 ºC, segons la sèrie de l’Eliseu Vilaclara.