Un seient de la seva moto completament destrossat. Així se’l va trobar aquest dilluns al matí un veí de Can Rectoret, després que un o diversos senglars el rebentessin amb l’objectiu de menjar-se el meló que l’home havia deixat dins perquè anava massa carregat. És l’últim capítol viscut pels veïns d’aquest barri de les Planes, ubicat enmig de Collserola, els quals ja fa temps que viuen les conseqüències de la gran presència de senglars a la zona, com ara veure cada matí la brossa escampada per terra, al voltant dels contenidors.

El rastre dels senglars omple de brossa els carrers de Can Rectoret
Els veïns estan tips de trobar-se cada matí els contenidors i la brossa a terra i demanen solucions al consistori

Una història desafortunada

En José Martínez, veí de Can Rectoret, se sentia afortunat quan va aparcar la moto al carrer d’Orellana. Li acabava de tocar una panera amb fruites i verdures ecològiques al bingo popular de les festes de Mas Sauró. Com que la panera pesava bastant, va decidir deixar el meló que havia comprat a la tarda a dins la moto, per emportar-se’l l’endemà. El que no s’esperava és que el conductor del bus de barri el contactaria al matí següent per dir-li que li havien vandalitzat la moto, i encara menys, que ho hagués fet un senglar amb l’objectiu de menjar-se el meló.

En olorar el meló de dins la moto, el senglar o senglars van tirar el vehicle a terra, el van arrossegar i van trencar tota la funda. L’esforç i les males maneres dels animals, però, no van ser suficients per aconseguir menjar-se el meló, que seguia dins la moto quan Martínez va anar a comprovar l’estat del seu vehicle. Malauradament, l’assegurança de la moto no li cobreix l’incident perquè Martínez no tenia la moto assegurada a tot risc.

No és l’únic cas

Un altre veí del mateix barri també va tenir un altre incident no fa gaire. Es va deixar el sac del pinso del gos al maleter del cotxe i els senglars li van destrossar la maneta del maleter en intentar obrir-lo. En declaracions a betevé, Jesús Escardó, membre de la junta de l’Associació de Veïns Sanatori, explica que cada cop tenen més por perquè els senglars són “voraços”. A casa seva, afegeix, van aixecar una tanca i van endur-se una gallina.