Aquest diumenge el vent d’ha anat intensificant i, durant la matinada de dilluns, ha arribat a superar els 70 km/h arran de mar.

ratxes màximes de vent de dilluns 22 de febrer

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diversos avisos de situació meteorològica de perill, especialment per vent i temporal marítim, tot i que amb tendència a anar de baixa a partir d’aquesta tarda.

Durant el matí d’aquest dilluns també s’hi ha afegit la pluja, acompanyada de fang.

El vent, el primer a arribar

Aquest diumenge el vent es va fet notar ja a molts indrets i va començar a deixar els primers desperfectes, sobretot als barris de la part alta.

Després d’un pic màxim assolit entre ahir i aquesta matinada, la tendència és a un afebliment progressiu, tot i que encara continuarà bufant amb cops moderats i puntualment fort.

Temporal marítim

El temporal marítim també ha guanyat cos i es mantindrà tot dilluns i part de dimarts.

Les onades mitjanes d’aquest dilluns s’acostaven ja als 3 m d’altura mentre que l’altura màxima havia fregat ja a primera hora del matí els 5 m, segons la xarxa de dades de Ports de l’Estat.

Pluja de fang

S’esperen pluges durant el matí i el migdia, tot i que la situació sembla que podria anar de baixa a la tarda quan, tot i els núvols, només s’esperen algunes gotellades inconnexes a Barcelona. Tot el que pugui caure, acompanyat de fang.

La pluja serà més abundant i persistent a les comarques de Girona i el Pirineu.