El clar protagonista meteorològic de la primera setmana del mes de desembre ha estat, sense cap mena de dubte, el temporal de pluja, de vent i marítim que va afectar bona part de Catalunya a mitja setmana. En canvi, la segona setmana del desembre serà molt diferent: disbauxa tèrmica i sense pluja.

Temperatures a 850 hPa i precipitació prevista per als propers dies

Per començar, vent fort de mestral

El pas d’un front, sense pena ni glòria aquí a Barcelona, obrirà les portes, aquest dilluns, a l’entrada de vent de ponent i mestral que serà moderat amb algunes ratxes fortes. Com que es tracta d’un vent eixut, no només no ens portarà precipitacions sinó que a més mantindrà el cel gairebé sense núvols. Les màximes baixaran cap els 16 graus.

Dimarts farà menys vent, cosa que provocarà un lleuger descens de la temperatura nocturna però de dia es mantindrà la màxima.

Dimecres, el dia amb més núvols; i dijous, el més fred

A mitja setmana passarà un nou sistema frontal que farà que la nuvolositat sigui abundant i, fins i tot, es podrien escapar algunes gotes a primeres hores de la tarda de dimecres, però ben poca cosa.

El pas del front de dimecres no portarà pluja, almenys apreciable, però sí que ens portarà una massa d’aire més freda que farà baixar notablement la temperatura. Un descens que notarem dijous amb una màxima prevista a Barcelona de 13 graus.

Predicció segona setmana de desembre

Divendres i el cap de setmana: les temperatures més altes

Si dijous la temperatura baixarà clarament, divendres esperem una màxima que pot fregar els 20 graus ajudada pel vent de ponent, que serà moderat a tota la ciutat. Dissabte, amb menys ponent, baixaran lleugerament les temperatures però diumenge tornen a pujar i les màximes, fins i tot, podrien superar els 20 graus.

Temperatura a 850 hPa prevista per a diumenge, 15 de desembre

De tota manera, com sempre, podeu seguir la predicció del temps actualitzada a cada moment a l’apartat del temps del web de betevé en el següent enllaç: