Un llamp a Barcelona
Un llamp a Barcelona. foto: @Pink__panter

L’agost no volia marxar sense una traca final. Després de l’aiguat imponent que va caure fa només dues setmanes a les festes de Gràcia, l’últim dia del mes ens ha deixat una altra gran tempesta.

El mecanisme, el clàssic barceloní, el rebuf. La tramuntana que bufava a l’Empordà i el mestral de la vall de l’Ebre han girat a component marítim a la costa barcelonina i ha format una línia de convergència de vents. Això és un lloc on els núvols tenen especialment facilitat per desenvolupar-se. I tot això, s’ha barrejat amb moltíssima humitat, la calor emmagatzemada dels darrers dies i una mica d’aire fresc a les capes mitjanes i altes de la troposfera.

El Servei Meteorològic de Catalunya ens donava l’explicació aquesta matinada.

El resultat final ja el coneixeu. Una matinada tempestuosa però amb un aiguat especialment fort que ha descarregat a Barcelona al voltant de les vuit del matí. Llamps contundents acompanyades de trons que semblaven petards. I pluja, moltíssima pluja.

Un aiguat que ha provocat la caiguda d’una palmera de grans dimensions en plena plaça de Víctor Balaguer, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.


Les xarxes han començat a bullir amb aquesta gran ploguda.

Finalment, a Barcelona s’han recollit més de 35/40 l/m2 concentrats en molt poca estona, especialment als barris del costat Llobregat, que són els que més aigua han rebut. Tot i això, aquestes quantitats encara podrien augmentar.
Les temperatures han quedat ben tocades, amb mínimes que s’han donat just en el moment del xàfec i que s’han mogut a l’entorn dels 20 ºC.