Centenars de famílies de diferents districtes de Barcelona han tornat a tallar el trànsit a diversos carrers per reclamar uns entorns escolars sense cotxes. Ha estat l’última acció d’aquest curs del moviment anomenat Revolta Escolar, abans de l’arribada de les vacances d’estiu.

A l’Eixample, unes 500 persones de les escoles públiques de l’Esquerra de l’Eixample —Els Llorers, Joan Miró, Auró, Mallorca i Diputació— han tallat el trànsit al carrer d’Aragó, entre Comte Borrell i Viladomat. A més del tall de trànsit, s’hi han organitzat una batucada, desfilada de gegants, balls i música per demanar, de manera festiva, menys contaminació a l’entorn dels centres escolars.

Talls de trànsit cada 15 dies

Des del mes de desembre del 2020, desenes d’escoles han tallat el trànsit al davant dels centres educatius un divendres cada 15 dies. La mobilització va començar amb una vintena d’escoles, però a poc a poc se n’hi han anat sumant més i més. El mes de març es van reunir a l’Ajuntament de Barcelona amb l’alcaldessa, Ada Colau, i a principis de maig van assolir la xifra de 10 jornades de mobilitzacions i més de 100 escoles adherides —també a altres indrets de Catalunya i de l’estat.