Responsables dels ajuntaments de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs es reuniran aquest divendres per “exigir a les administracions competents i a l’empresa totes les responsabilitats” que es derivin del vessament de productes tòxics que hi va haver dimecres al riu Besòs com a conseqüència de l’incendi d’una nau de reciclatge a Montornès del Vallès.

La tinenta d’alcadia d’ecologia i urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, s’ha mostrat preocupada i ha qualificat els fets de “desastre ecològic“. Sanz ha avançat que ja s’han posat en contacte amb l’Agència Catalana de l’Aigua, l’administració competent, i amb els altres ajuntaments afectats perquè “un desastre ecològic d’aquesta magnitud no pot quedar sense resposta“.

Sanz ha recordat que l’empresa que va fer el vessament ja havia estat sancionada anteriorment. També s’ha mostrat contundent en assegurar que ara no es pot retrocedir en la feina que s’ha fet en els darrers 20 anys per recuperar el riu Besòs.

L’alcaldessa, Ada Colau, també ha lamentat les terribles conseqüències de l’incendi i ha demanat que se n’investiguin les causes perquè no quedi impune. També ha assegurat que és “és urgent que actuem per recuperar el corredor verd del Besòs”.