Endesa ha retirat un rusc d’abelles que, dies enrere, havia detectat en un centre de transformació elèctric de la plaça de Cirici Pellicer, a Sarrià. L’actuació es va dur a terme de matinada, la nit de la revetlla de Sant Joan, sense ocasionar cap incidència en el subministrament elèctric ni cap dany als animals.

Segons informa la companyia, l’eixam d’abelles s’havia instal·lat al sostre de l’equipament. Els treballs per enretirar el rusc van consistir a “instal·lar un envà a l’exterior del transformador per accedir al sostre”. Després, el retirament del rusc va anar a càrrec de tècnics especialitzats en apicultura.

Endesa ha informat que, per dur a terme l’operació, va caldre desconnectar el centre transformador de la xarxa, tot i que va garantir el subministrament d’electricitat amb uns generadors. Posteriorment, apunta l’elèctrica, va “establir un cordó de seguretat de 300 metres de radi” perquè els tècnics “obrissin el sostre i els especialistes en apicultura procedissin al retirament de l’eixam”, detalla, tot “seguint criteris de conservació i respecte dels insectes durant el procés de divisió dels ruscos”.

I les abelles?

Endesa ha recalcat que “el rusc s’ha traslladat a una colònia ubicada a Viladecavalls, on tornaran a desenvolupar les seves funcions de manera molt més productiva que al centre de la ciutat”.

Les abelles són uns insectes elementals en la producció de fruita, verdures, hortalisses, fruita seca o llavors perquè s’encarreguen de la pol·linització de les plantes. La seva presència, a la vegada, es relaciona amb el bon estat ambiental de la zona on instal·len ruscos.

Fa només uns dies un grup d’abelles van obligar a tancar una part del pati de l’Escola Tres Pins.