L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en coordinació amb la Diputació de Barcelona, ha restringit els accessos a l’embassament de Sau, a la comarca d’Osona, per motius de seguretat. La mesura s’ha consensuat també amb l’Ajuntament de Vilanova de Sau i es preveu que aquest tancament dels accessos, així com també de l’aparcament que hi ha a prop del campanar de Sau, pugui durar fins a tres setmanes.

Les senyalitzacions sobre la restricció d’accessos a l’embassament s’han habilitat en dos punts: un, a la carretera per accedir a l’embassament i l’altre, a l’aparcament que hi ha abans d’arribar a la presa de Sau.

Evitar col·lapses de trànsit i molèsties veïnals

Aquesta setmana han començat a sacrificar els peixos de l’embassament per preservar-ne la qualitat de l’aigua. Aquesta operació implica que, en alguns moments del dia, quedi interromput el pas de vehicles. Tot i això, el veïnat i el personal de la presa podran accedir a la zona.

L’objectiu de restringir l’accés a l’embassament de Sau és evitar col·lapses de trànsit i problemes tant per als habitants de la zona com per als treballadors implicats en els treballs que s’estan duent a terme a l’embassament.

Perill en accedir a la làmina d’aigua

Arran del baix nivell de l’embassament de Sau i de l’afluència elevada de visitants, també es restringeix l’accés a la llera, concretament a menys de 100 metres de la làmina d’aigua. Arran del descens del volum d’aigua, queden al descobert els fangs del fons, que són molt densos i perillosos, ja que les persones i els animals hi poden quedar atrapats.