Foto: @BarcelonaSkyline

Queden pocs dies perquè arribin els Reis Mags d’Orient i, potser, encara sou a temps d’afegir algunes peticions a les cartes. Els meteoròlegs de betevé us proposen algunes idees per satisfer algunes curiositats meteorològiques i científiques.

Joguines per als més petits

Hi ha força varietat de joguines per a infants. Una opció són els calendaris de roba que permeten enganxar els símbols dels temps en velcro. Estan disponibles en diferents idiomes per, si es vol, aprendre els noms dels mesos en anglès, per exemple.

També hi ha jocs d’imants força interessants. Un d’ells es compon de peces de fusta que es poden enganxar a qualsevol superfície metàl·lica.

També hi ha una gran varietat de contes infantils, amb conceptes meteorològics explicats de forma amena i il·lustrats amb dibuixos.

Propostes meteorològiques per als més grans

Hi ha diverses opcions de jocs didàctics per adolescents o adults que requereixen alguns conceptes ja apresos, però amb graus de dificultat força diferents. Una molt bona opció per iniciar-se en els conceptes meteorològics són les estacions meteorològiques. N’hi ha de senzilles, compostes per instruments meteorològics adaptats per a un primer aprenentatge, però que permeten prendre mesures de temperatura, vent, humitat i pluja força fiables, si estan ben instal·lats.

També hi ha estacions meteorològiques automàtiques més sofisticades, com la que hi ha instal·lada al terrat de betevé i que forma part d’algunes plataformes web amb dades actualitzades de diferents punts de Barcelona i Catalunya, com Meteoclimàtic o Catalunyameteoinfo.

Les làmpades de núvols també poden ser un regal meteorològic força original. Hi ha un gran ventall de formes, mides i preus.

A més, a la vostra llibreria trobareu molts llibres dedicats a la nomenclatura dels núvols, atles climàtics o llibres meteorològics.

Un altre regal interessant són les fotografies del cel de la ciutat, del fotògraf Sergi Periche (com la que il·lustra aquesta notícia). Es poden trobar emmarcades amb marcs de fusta o en format calendari.