Després d‘un octubre fresc, novembre ens ha tornat la pilota amb unes dades de rècord. 

Gairebé tres graus per sobre de la mitjana

El registre final s’ha aturat en 14.7 ºC de temperatura mitjana. Supera així en 0.1 ºC l’antic rècord, del 2006 i en 0.4 ºC el 2015, que passa a ser tercer.

Aquest novembre és també el tercer mes del 2020 que bat el seu rècord històric de temperatura, després del febrer i el maig, que també van fulminar tots els registres.

Gairebé sense dies de fred

El cert és que aquest novembre no ens ha deixat cap gran pic de calor però sí una temperatura suau molt constant, tant de dia com de nit.

Les màximes han tingut una anomalia de més de 3 ºC però potser una de les dades que més sobta és la temperatura nocturna, que ha marcat valors gairebé idèntics als registrats el mes precedent, l’octubre. Dit d’una altra manera, hem fet dos mesos seguits amb nits d’octubre.

Dels 30 dies de novembre, només 3 van tenir una temperatura mínima inferior a la mitjana del mes.

Del que sí que hem quedat lluny (si més no, de moment), és de la temperatura màxima absoluta registrada en un novembre. Un dels pocs rècords de calor que encara deu quedar del segle XX i que situa els 26,4 ºC del 9 de novembre del 1985 al capdavant del rànquing. Enguany, tot i que l’escalfor ha estat sostinguda, no hem tingut cap gran pic de calor i la màxima més alta (del dia 1) va quedar en 22,5 ºC.