Platja

Banyar-se aquest cap de setmana no ha estat especialment difícil, tenint en compte que som al mes de maig. En la mesura que en Diego Lázaro fa setmanalment a Barcelona s’ha registrat un valor desorbitat, que recorda més a la temperatura que tenim en mesos estiuencs.

Barcelona bat el rècord de temperatura en un mes de maig

Rècord absolut per a aquestes dates

Els 22,4 ºC registrats per Diego Lázaro divendres a un metre de fondària a l’espigó del Gas (la Barceloneta) constitueixen el rècord històric de temperatura de l’aigua del mar a Barcelona en aquestes altures d’any, si més no des del 2006, quan Lázaro va prendre dades per primer cop. El mateix Lázaro assegura en el seu comunicat setmanal que es tracta d’una temperatura més pròpia de finals de juny o principis de juliol.

font: Diego Lázaro

Els 22,4 ºC registrats divendres disten molt dels 17,9 ºC de mitjana que Lázaro té per a aquesta setmana de l’any. Quatre graus i mig més del que seria habitual en un ascens brutal de més de 5 ºC en només una setmana. L’alta irradiació rebuda per part del sol, una situació totalment estancada, amb la mar encalmada i amb poca turbulència entre les diferents capes ha comportat aquest ascens sobtat de la temperatura de l’aigua del mar.

Un canvi de temps portarà pluges, tempestes i fresca

També baixarà clarament els propers dies

El canvi de temps dels propers dies també deixarà tocada l’aigua del mar. És previsible que, amb l’arribada de la massa d’aire fred i de l’entrada de vent de nord, l’aigua del mar faci el trajecte invers del que ha fet aquests darrers dies i torni a valors més normalitzats.

De fet, després del pic de divendres, la boia que la xarxa de Ports de l’Estat té a Barcelona ja ha començat a copsar una reculada de la temperatura de l’aigua del mar, que ara marca al voltant dels 20 ºC.