Foto: Vicente Zambrano González

La temporada de bany d’aquest 2022 tindrà quatre platges de la ciutat amb bandera blava, una més que l’any passat. La Mar Bella ha recuperat aquesta distinció i la Nova Mar Bella, Sant Sebastià i el Bogatell el renoven. La bandera blava reconeix el bon estat de les platges i garanteix als banyistes la qualitat de l’aigua, l’accés i atenció a les persones amb discapacitat o la gestió mediambiental. 

94 platges guardonades a tot Catalunya

A tot Catalunya, han aconseguit aquesta bandera 94 platges. La majoria, 32, són del litoral barceloní; 26 corresponen a la demarcació de Girona; 26 més, a la de Tarragona i 10, a les Terres de l’Ebre.

Cal tenir en compte que són els municipis els qui sol·liciten cada any, de manera voluntària, les candidatures de les seves platges.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, s’atorga en 47 països i valora la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany, la prestació dels serveis i la informació i, finalment, l’educació ambiental. A banda, la qualitat de l’aigua ha d’haver obtingut la classificació d’excel·lent segons marca la directiva europea.