Els punts verds tornaran a repartir en els pròxims dies equips de reciclatge —cubell d’orgànica, les bosses per recollir plàstic, vidre i paper— i una guia informativa sobre com separar els residus que es generen a casa. S’oferirà gratuïtament a tots els usuaris que hi vagin. De fet, des del punt de la Sagrada Família expliquen que és habitual que s’hi acostin ciutadans demanant-los aquestes bosses.

La campanya s’inclou en el pla Cuidem, que vol fomentar la separació correcta dels residus. L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és arribar a un 55 % de recollida selectiva el 2025, tal com marca Europa.

Així són els contenidors nous de Barcelona: més baixos i adaptats a cada barri
La nova distribució vol afavorir la separació de residus amb més contenidors de recollida selectiva agrupats

Es busca, doncs, conscienciar els veïns de la necessitat de separar bé els residus a casa, respectar l’horari per baixar les escombraries i erradicar males pràctiques, com ara llençar bosses d’escombraries a les papereres o llençar residus barrejats dins de les bosses. La campanya també recorda als ciutadans quina és la normativa de recollida de mobles i trastos vells a la via pública, que té un dia assignat per a cada barri.

Rècord d’afluència als punts verds: per primer cop, més d’un milió de visites en un any

Targeta de punts verds

L’Ajuntament insisteix a fer ús dels punts verds per dur-hi tots els residus que no es poden recollir als contenidors de recollida selectiva. També els indica que poden obtenir beneficis en cas de fer-ne ús. Per exemple, podran aconseguir descomptes en la taxa de residus si s’adquireix la targeta de punts verds.