El districte de Sarrià – Sant Gervasi disposa d’un altre equipament a la cantonada del carrer de Ganduxer amb el de Vila Arrufat, al Jardí de les Tres Torres. Es tracta d’un nou punt verd, que permetrà que els veïns propers a General Mitre reciclin els residus que no es poden tirar als contenidors.

El punt verd número 27

Els punts verds es van començar a construir a Barcelona l’any 2002 i amb aquest, la ciutat ja disposa de 27 punts verds a tot el territori i tres al districte de Sarrià – Sant Gervasi: el Punt Verd de Sarrià, que es va inaugurar fa un any al carrer del Cardenal Sentmenat, i el de Vallvidrera, al carrer dels Reis Catòlics.

Un punt verd molt esperat

Ja feia mesos que els veïns del barri esperaven que s’obrís el punt verd perquè les obres van acabar a l’octubre però no s’ha pogut obrir l’equipament fins ara perquè no tenia els serveis de llum i aigua. La construcció del punt verd, de 95 m², ha costat 331.273 € i a partir d’ara estarà obert matí i tarda de dilluns a dissabte i tindrà personal d’atenció al públic.

Què s’hi pot portar?

Aquí s’hi poden portar residus domèstics tan variats com càpsules de cafè, oli usat, aparells elèctrics o roba. A més també disposa d’un punt d’intercanvi de llibres.

Altres punts verds propers al districte són el de la plaça de Gal·la Placídia i el de Vallcarca, que es va inaugurar l’estiu passat i té un punt de compostatge.

Augmenta l’ús d’aquests equipaments

Durant el 2019 gairebé 650.000 persones van utilitzar els punts verds de la ciutat, un 12,5 % més que l’any anterior. A més, s’hi van recollir 2.533 tones de residus, gairebé nou tones més que el 2018.