Aquest divendres, després d’una entrada de fred potent, hem tingut la sort de veure des de Barcelona alguns dels cims dels Pirineus ja ben emblanquinats per les nevades que han caigut aquest dijous, amb el pas de l’embossament d’aire fred.

Nevades i visibilitat excel·lent

Les nevades que aquest dijous van descarregar als Pirineus van arribar a deixar flocs de neu fins als 1.700 m d’altura i fins i tot per sota, tot i que l’enfarinada ha estat molt més evident a partir dels 2.000 m.

No ha estat la primera de la temporada, que va ser diumenge passat, aquella molt més discreta que la d’aquest dijous.

Les muntanyes de la capçalera del Ter, enfarinades, vistes des de Montjuïc

Amb el pas de l’embossament d’aire fred, la bona visibilitat del matí de divendres ha permès veure els cims més alts del Pirineu de Girona des de Montjuïc. El Puigmal, el Bastiments i bona part de l’olla de Núria s’han pogut veure ben emblanquinats per la neu de les darreres hores.

No servirà pas per deixar els Pirineus vestit de blanc i, de fet, molt probablement marxarà molt aviat, però a poc a poc es va refredant el terreny i es va preparant per a la temporada d’hivern.

Des de la veïna Badalona també hem pogut veure el Cadí farcit de neu.

A Barcelona, el matí més fred de la tardor

Aquest divendres hem tingut a Barcelona la nit més freda d’aquesta tardor, que ha superat els registres de diumenge passat.

En alguns casos, com l’Observatori Fabra, els 11,4 ºC és una marca de la qual no hi ha cap registre per sota fins un llunyà 25 d’abril, fa més de cinc mesos.

Tot i això, a bona part de Barcelona els registres d’aquest divendres queden superats pel 25 de maig, fa quatre mesos.

La tendència és que els propers dies, tot i que la fresca matinal es mantindrà, pujarà la temperatura i ens encaminarà cap a un petit estiuet.