La construcció de tancats de fusta al voltant dels contenidors de brossa és l’alternativa que l’Ajuntament de Barcelona proposa per combatre la problemàtica amb els senglars als barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi. La iniciativa començarà en les properes setmanes a través d’una prova pilot amb tancats de fusta que s’ubicaran en punts de difícil accés i amb molta problemàtica de senglars.

Les ubicacions es van conèixer aquest dilluns en el consell de barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes. Dos seran al barri de Can Rectoret, a la plaça del Teix i al carrer de la Belladona, i el tercer estarà situat a la carretera de les Aigües, a l’encreuament amb el carrer de Carroç, al barri del Peu del Funicular.

Canviar els contenidors no és suficient

La cerca de menjar dels animals fa que bolquin els contenidors i deixin escampada pel terra una gran quantitat de brutícia i residus. Fins ara, per evitar aquests problemes, s’han substituït els contenidors antics, de càrrega posterior i amb rodes, per altres de més grans que els senglars no poden tombar perquè pesen massa.

Aquesta solució és efectiva però no és aplicable en algunes ubicacions, ja que els camions de recollida de brossa no hi poden accedir fàcilment i per això s’hi han de mantenir els contenidors més petits.

En espera de la data final

Tot i que la instal·lació està per caure, de moment encara no hi ha data. Fonts de l’Ajuntament asseguren que s’hi està treballant per tenir enllestits els corralets de fusta al més aviat possible.