Pluja a Barcelona

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per la llevantada que s’espera a partir d’aquest dimarts. Es preveuen pluges generalitzades arreu del territori català. Es podran acumular fins a 100 litres per metre quadrat en només 24 hores i en qualsevol punt del litoral i el prelitoral. Aquest episodi de llevant també portarà ratxes fortes de vent, que podran arribar fins als 90 quilòmetres per hora. Per això, Protecció Civil també ha activat el pla Ventcat en fase de prealerta.

El temps a Barcelona

A Barcelona, aquest episodi de pluges fortes afectarà a partir de la matinada i el matí de dimarts i podrà venir acompanyat de ratxes de vent. Podran ser especialment intenses durant el centre del dia i arribar fins als 80 km/h. De retruc, també es preveu que es compliqui la situació marítima i, durant la tarda, s’esperen onades que podrien superar puntualment els quatre metres. Durant la nit i la matinada de dimecres, s’espera un segon episodi d’aiguats forts que podran venir acompanyats d’aparat elèctric.

Recomanacions de Protecció Civil

Davant de la llevantada, Protecció Civil recomana als municipis que netegin els embornals per garantir la circulació de l’aigua, no aparcar els vehicles en zones inundables ni torrents secs i fer cas de la senyalització de prohibició del pas en aquelles vies, camins o zones inundades afectades per les pluges. Als conductors els aconsella evitar les vies secundàries, reduir la velocitat o augmentar la distància de seguretat. A més, en previsió dels efectes que puguin tenir les ratxes de vent, es demana molta precaució en els desplaçaments o activitats a l’aire lliure perquè podrien caure branques i arbres. Finalment, també es recomana fixar o retirar els objectes de balcons i terrasses.