Protecció Civil ha desactivat aquest dissabte al vespre el pla Ventcat que havia activat unes hores abans pels efectes de la llevantada. També han rebaixat l’alerta del pla Inuncat, que ara es troba en fase de prealerta perquè encara hi ha fort onatge.

Es manté també activat en fase d’alerta el Pla bàsic d’emergència municipal de l’Ajuntament de Barcelona per mal estat de la mar. Es preveuen onades encara superiors als dos metres a les platges de la ciutat. Dissabte es van superar els quatre metres.

Sense incidències

A causa del vent no consten incidències destacables que hagin originat trucades al 112. Aquest telèfon d’emergències a Catalunya ha rebut fins a les 19 h de dissabte un total de 102 trucades per 73 incidències relacionades amb la pluja, però cap d’aquestes de gravetat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els cops de vent més intensos es van produir sobretot a cotes altes, encara que dos dels quatre primers registres són de Barcelona:

  • Santuari de Queralt 72,7 km/h
  • Port de Barcelona – Bocana Sud 69,8 km/h
  • Portbou 65,2 km/h
  • Barcelona – Observatori Fabra 63,7 km/h
  • Roses 53,6 km/h
  • Cabrils 53,6 km/h
  • Puig Sesolles (1.668 m) 51,1 km/h
  • Vila-rodona 50,4 km/h
  • Cervera 49,7 km/h
  • la Panadella 49 km/h

Prealerta del Inuncat per acumulació

Protecció Civil ha desactivat aquest diumenge al migdia el Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat), que s’havia activat per intensitat, acumulació de pluja i estat de la mar. El telèfon 112 de Catalunya ha rebut en aquest episodi i fins a les 19 h de dissabte 102 trucades per 73 incidències relacionades amb la pluja.

Per comarques, s’han rebut 24 trucades des del Tarragonès, 19 del Barcelonès i 10 des de la Selva. Per municipis, s’han rebut 21 trucades de Salou i 15 de Barcelona, cap d’aquestes de gravetat.

D’aquestes trucades a emergències, els Bombers de la Generalitat han atès 76 avisos relacionats per la pluja entre les 20 hores de divendres i les 19 hores de dissabte. Principalment, per baixos inundats, neteja de calçades on s’havien acumulat pedres i fang, i retirada d’arbres i branques.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat que els cabals es normalitzen gradualment, però demana prudència donat que els cabals dels rius són encara superiors als habituals. L’ACA informa també que ha augmentat el cabal de sortida de l’embassament de Susqueda a 55 m3/s des de les 11 h d’avui, i amb això, el cabal desembassat a riu a Pasteral I passa dels 40 m3/s als 52 m3/s.