Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Inuncat davant la previsió de pluja a Barcelona per la Mercè 2022. El Servei Meteorològic de Catalunya pronostica que les precipitacions podran ser molt abundants aquest divendres a la nit i dissabte de matinada, amb possibilitat de tempestes intenses, aiguats i inundacions a la nostra ciutat i a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts i podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent com fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

Puntualment també es podran superar els 30 o 40 l/m2 en 30 minuts, corresponent a pluja torrencial, la qual cosa podria produir incidències en zones urbanes per acumulació d’aigua.

Avís per pluja intensa a Barcelona divendres i dissabte, en ple inici de la Mercè 2022
Les tempestes podran ser fortes a Barcelona i rodalia la matinada de dissabte

Una entrada d’aire fred marcarà el temps de la Mercè

Més enllà de divendres, l’arribada d’un potent solc farà que la Mercè d’enguany sigui molt variable i amb diversos moments de pluja. Durant els quatre dies, de divendres, 23, a dilluns, 26, hi haurà tot un reguitzell d’actes a l’aire lliure, com activitats infantils i els concerts de la Mercè. És per això que seran jornades en què caldrà estar pendent del cel.

El temps per les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona: caldrà el paraigua aquest cap de setmana?

Els mapes apunten que hi podria haver dues tongades clares de pluja: la primera, entre el vespre de divendres i dissabte a primera hora del matí; i, la segona, entre la tarda vespre de dissabte i diumenge de matinada. A partir de llavors i al llarg de dilluns es podria repetir algun xàfec aïllat, tot i que és probable que s’obrin més clarianes.

Des de Protecció Civil es demana prudència per possible acumulació d’aigua als carrers, així com inundacions. També recomanen informar-se de la situació i seguir l’actualitat meteorològica, també si es vol participar en activitats a l’aire lliure. Consulta tots els consells de Protecció Civil.