Aquest cap de setmana de Tots Sants i Halloween es preveu ambient càlid a Barcelona. Just després, entre dimarts i dimecres, arribarà una llevantada que facilitarà l’arribada d’un canvi de temps propi de la tardor, un cop passat l’equador d’aquest equinocci.

Pluja i normalització de la temperatura

A partir de dimarts es preveu l’entrada d’una massa d’aire fred que amb els vents humits que hi haurà, entre gregal i llevant, facilitaran la formació de pluja, sobretot a la primera línia de la costa.

Aquest mes de novembre no es preveu gaire plujós, per això la importància que comenci amb una més que possible llenvantada que aporti pluja arreu del territori, i més tenint en compte que l’octubre també ha estat menys plujós del que és habitual: a l’Observatori Fabra, fins al dia 30, han caigut 25,4 litres per metre quadrat. La pluja mitjana mensual de l’octubre és de 91 l/ m2  i l’octubre de l’any passat en van caure 83 l/ m2 .

També caldrà estar alertar alerta amb la predicció marítima, ja que no es descarten onades superiors als dos metres d’alçària.

La temperatura baixarà de forma evident i s’esperen registres clarament inferiors als actuals, sobretot durant les hores diürnes, quan no se sobrepassaran els 16-17 ºC a Barcelona.

Evolució de la previsió tèrmica i pluviomètrica segons diferents models meteorològics.