Aquest dilluns s’ha registrat la primera nit tropical del mes de juny a Barcelona i també la primera de l’estiu, que va començar el dia 20. Tanmateix, no ha estat la primera de la temporada. El mes de maig, el més càlid mai registrat, va registrar la cinquena nit tropical més primerenca a l’Observatori Fabra, la del 21 de maig.

Aquest 22 de juny la temperatura més baixa a l’Observatori Fabra ha estat de 20,4 ºC, només una dècima superior a la de fa un mes.

nit tropical
Temperatura mínima 22/06/20

Al centre de la ciutat ahir diumenge i aquest dilluns també hi ha hagut nit tropical, però no han estat tampoc les primeres de la temporada. Al Raval, per exemple, la primera nit tropical va ser el 23 de maig i des de llavors em estat gairebé un mes sense registrar-ne cap més.

Com es preveuen les properes nits?

Les nits d’aquesta setmana es preveuen càlides a la ciutat, fins i tot la nit de la revetlla de Sant Joan podrà tornar a ser tropical.  Malgrat tot, el cap de setmana no es descarta que arribi una pertorbació que podria facilitar la davallada de la temperatura actual, encara que no tots els models meteorològics ho preveuen.

temperatura
Evolució tèrmica i pluviomètrica en funció de diferents models meteorològics.