L’organització ambiental Anèl·lides, juntament amb el CSIC i l’Institut de Ciències del Mar, ha creat la primera guia participativa marina del Barcelonès. Un recull d’informació, fotografies i dades sobre la fauna i la flora que podem trobar prop de les ciutat de Barcelona, Sant Adrià i Badalona. Les persones que han fet aquesta guia han col·laborat a conèixer i documentar la biodiversitat que tenim més a prop.

Segons expliquen, força gent té la falsa creença que banyant-se a Barcelona no veurà gaires espècies marines. I això no és així, diu l’Andrea Comaposada, de l’organització Anèl·lides. “Es poden veure estrelles de mar, eriçons de roca fadrins i donzelles que són peixos de colors”, assegura.

A tothom, quan surt de l’aigua del Barcelonès i diu que ha vist peixos de colors, li canvia la cara
Andrea Comaposada

Activitats com el busseig amb tub respirador acosten el mar a la ciutadania

Fons marí de Barcelona

Les activitats en espais marítims són habituals, però no sempre s’aprofiten els recursos d’una forma sostenible. Des d’organitzacions com Anèl·lides proposen una relació amb el mar més responsable, amb activitats com sortides de busseig amb tub respirador (“snorkel”), que combinen l’oci amb la cura del medi ambient. Algunes de les zones més riques en biodiversitat, asseguren, són a la plaja de San Sebastià i la de Sant Miquel, les dues a tocar de l’Hotel W.