Després dun cap de setmana amb irrupció de pols sahariana, la nit de diumenge a dilluns ens afectarà una gota freda que se situarà just enfront del Mediterrani, entre el país Valencià i el sud de Catalunya. Es preveu que llavors hi hagi pluja de fang a Barcelona.

Menys inestabilitat a partir de dimarts

Segons els darrers mapes del temps, dilluns, durant la matinada i matí, plourà amb intensitat moderada pluja bruta de fang. A partir del migdia la intensitat de la pluja disminuirà, però es mantindrà el temps insegur, amb pluguims que cada vegada seran menys bruts, ja que la irrupció de pols sahariana es desplaçarà i deixarà d’afectar-nos.

Un altre tret important del temps del primer dia de la setmana serà, el vent de llevant, amb ratxes de fins a 70 km/h, i que facilitarà que hi hagi fort onatge, amb onades de més de dos metres i mig a la costa central.

Els termòmetres podran arribar fins als 14 o 15 ºC a Barcelona. No es preveu cap gran entradad d’aire fred, malgrat l’ambient serà menys càlid que el d’aquest cap de setmana.

Dimarts encara quedaran força nuvolades i no es descarta algun ruixat, preferentment a la Costa Brava i nord de la Costa Central. La tendència, però, serà a la lleu obertura de clarianes a mesura avanci el dia.

Dimecres s’obriran moltes més escletxes de sol, encara que el cel no estarà serè del tot. El vent afluixarà i l’estat marítim s’estabilitzarà. La temperatura es mourà entre els 8 i els 16 ºC fins a final de setmana.

L’estabilitat atmosfèrica ens podrà acompanyar fins diumenge 28 de febrer, quan podria tornar-se a complicar el temps. Fins llavors no es preveu cap situació meteorològica remarcable.

La gràfica adjunta mostra una línia vermella que indica la temperatura mitjana habitual per a aquesta època de l’any. La línia blanca representa la temperatura mitjana prevista per diferents models meteorològics pels propers dies. En conjunt, es preveuen termòmetres clarament superiors als habituals durant tot el febrer i incici de març.

Les línies de la part baixa de la gràfica indiquen la probabilitat de pluja practicament. Després de l’episodi de pluja d’aquesta setmana no es preveuen més ruixats fins a l’inici del mes que ve.

Evolució tèrmica i pluviomètrica, seogns diferents models meteorològics