Aquest divendres serà el dia clau que ens endinsarà en l’ambient de ple hivern coincidint amb el primer cap de setmana de lliure circulació pel territori català.

Podríem tenir nevades a Catalunya, especialment entre el migdia i la tarda i sobretot al prelitoral.

Divendres, el dia de veure neu a cotes baixes

Divendres començarem el dia amb neu al nord de dels Pirineus i zones pròximes, on continuarà acumulant centímetres especialment a la Vall d’Aran, el nord del Pallars i el Principat d’Andorra. La circulació de vehicles es podrà veure complicada per la presència de neu.

Calamarsa, calabruix, neu o neu granulada?

Independentment, pot caure algun ruixat lliscant la costa central a primera hora del dia.

A partir del migdia els núvols seran clarament més presents arreu i, amb l’arribada de la massa d’aire fred, començaran a caure els primers ruixats al nord-est i l’interior de Catalunya.

Què és el rebuf?

La cota de neu baixarà dels 600 als 500 m.

La neu a cotes baixes, entre migdia i vespre

Serà entre el migdia i durant la tarda quan les precipitacions es podrien fer una mica més generals, tot i que no especialment abundants. Parlem més de ruixats dispersos, que no pas de xàfecs intensos.

Les pluges, febles en conjunt, podran afectar bona part de la costa, prelitoral i interior del territori, amb una cota de neu que pot baixar fins als 500 m, puntualment per sota si la pluja és prou insistent com per fer baixar la cota.

No s’espera, per tant, cap gran nevada, però sí que pot nevar testimonialment a força indrets de l’interior del territori i, fins i tot, als cims de la serralada litoral.

Continuarà nevant a qualsevol cota al vessant nord dels Pirineus i no es descarta algun ruixat de neu a 200-300 m a l’Empordà.

Temperatures en clar descens, especialment allà on hi hagi precipitacions.

Cap de setmana: de ple hivern

Tindrem un cap de setmana amb un temps força més estable, però amb un ambient fred de ple hivern.

L’ambient serà de rigorós hivern a primera i última hora del dia però, durant el migdia, el sol farà que les màximes puguin recuperar 2-3 ºC respecte a les de divendres.

Dissabte a la tarda no es descarta algun ruixat al nord-est, amb neu a 500 m.

Us recordem que es tracta d’un pronòstic associat a una situació meteorològica molt complicada i que pot canviar en el decurs de les hores. Podeu estar permanentment informats al compte @btveltemps.