Alfons Puertas. Obs. Fabra
Alfons Puertas. Obs. Fabra

Divendres molt estable i tranquil a la ciutat i sense novetats meteorològiques. La previsió del temps vindrà marcada pel sol i el fred, amb el permís d’alguns núvols baixos costaners per trencar aquesta monotonia de cel ras.

  • 7 h: molt fred nocturn
  • 8 h: hi podrà haver alguns núvols baixos
  • 12 h: cel força serè
  • 15 h: la temperatura diürna podrà assolir els 13 o els 14 ºC
  • 18 h; tarda plàcida però freda
  • 21 h: la nit tornarà a ser de ple hivern

Regió metropolitana: un fred ben viu

Fred ben viu a primera hora del matí a tot el prelitoral, amb glaçades extenses i gairebé a tot al Vallès amb l’excepció d’alguns centre urbans. Podria arribar a glaçar prop de la costa, sobretot a la desembocadura dels rius Llobregat o Tordera. En canvi, augmentarà la inversió tèrmica, amb una temperatura més alta a Montserrat o al Montseny.

La temperatura màxima oscil·larà entre els 12 i els 14 ºC. Fred d’hivern habitual, sense excessos.

Farà sol arreu, amb el permís d’aquests núvols baixos entre el delta del Llobregat, l’Ordal i el massís del Garraf durant el matí. També es podrà formar algun banc de boira a l’interior.

A Catalunya també sol i fred rigorós

Dia molt tranquil i sense boires gaire espesses ni persistents, tot i l’anticicló. Alguns núvols baixos entre la costa central i les Terres de l’Ebre, sobretot durant la primera meitat del dia.

Les boires de l’interior es formaran i podran ser gebradores, però es dissiparan al llarg del matí i seran més aviat locals. Cel serè en conjunt, poc vent i alguns núvols esquifits a mitja tarda a l’Alt Pirineu i Aran.

La temperatura mínima oscil·larà ha estat inferior als -5 ºC en molts punts de l’interior, amb glaçades contundents i extenses. La màxima, sense canvis, amb valors d’entre 10 i 15 ºC.

Ulleres de sol i abrics

Els paraigües no faran servei els pròxims dies. El sol marcarà el cap de setmana i vindrà acompanyat de fred d’hivern, com aquests dies, amb glaçades a l’interior de la regió metropolitana i una màxima entre els 12 i els 14 ºC. Es pot formar algun banc de boira matinal i poc important a l’interior.