La setmana comença amb un temps plàcid i tranquil, amb ingredients d’estiu i una temperatura superior a la normal per a l’època. El dia serà enteranyinat per núvols prims que aniran circulant, però no ens portaran conseqüències.

Regió metropolitana: núvols alts i mitgencs, calor al migdia i mar regirada

La part davantera d’aquest front fred ens anirà enviant bandes de núvols alts i mitjans que poden ser una mica més espesses o evidents cap al Vallès i el Maresme, especialment durant el matí. Sol o ressol en conjunt, amb contrastos tèrmics entre el dia i la nit cap a l’interior i el corredor prelitoral. La temperatura diürna fregarà els 30 ºC al Vallès i voltarà els 27/29 ºC a les poblacions costaneres.

La situació marítima estarà un pèl remenada, amb àrees de maror que implicaran onatge del sud i sud-est de fins a un metre.

Catalunya: cel enteranyinat i pluja al capvespre al nord de l’Alt Pirineu i Aran

El dia començarà amb bandes de núvols prims arreu i amb alguns bancs de boira cap al nord de la Catalunya Central, especialment entre el Bages, el Bergued`à i Osona. També hi haurà estrats matinals arrapats als Ports, l’anomenada cella. Els núvols alts aniran circulant al llarg del dia i seran més abundants o presents cap als Pirineus, Prepirineu i comarques de Girona.

A la tarda creixeran nuvolades cap a la Cerdanya, Ripollès, Berguedà i Osona, on no es descarta algun ruixat aïllat. A més, arribarà pluja al final del dia cap a l’Aran, nord del Pallars Sobirà i Principat d’Andorra.

La temperatura es mantindrà sense canvis importants, amb contrastos tèrmics evidents entre el dia i la nit. Les hores nocturnes seran fresques a l’interior o fredes als Pirineus, mentre que de dia respirarem un ambient estiuenc, amb valors d’entre els 25 i els 30 ºC.

Més núvols i refrescada

El final de setembre es presenta amb baixada de temperatura que ens portarà, fins i tot, valors inferiors als normals per a l’època de l’any de cara a l’estiuet de Sant Miquel, el 29 de setembre. Dimarts tindrem núvols prims i començarà a recular el termòmetre, mentre que dimecres serà un dia més tapat i amb possibilitat d’alguna precipitació.