Foto: @luismanchonjim1

La setmana començarà amb l’arribada d’un front càlid que ens aportarà ambient poc fred, però també alguns ruixats dispersos, especialment durant el migdia i tarda.

La bonança tèrmica, sobretot, es notarà amb els valors de temperatura mínima. A Barcelona s’esperen termòmetres d’entre 9 i 13 ºC. Per contra, aquesta situació canviarà radicalment a partir de dimarts, quan predominarà l’ambient anticiclònic, però amb davallada tèrmica progressiva fins dijous.

  • 7 h: els més matiners es trobaran amb molt menys fred que les matinades anteriors. Els valors mínims seran propers als 10 ºC arreu. No es descarta algun plugim dispers.
  • 9 h: molt carregat arreu.
  • 12 h: risc d’alguns plugims.
  • 15 h: es mantindran els núvols, amb alguna gota despistada.
  • 18 h: tarda tancada, amb alguna darrera roina.
  • 21 h: la temperatura començarà a baixar.

Pluja més probable al nord del Maresme i el Vallès Oriental

L’ambient suau el trobarem també a totes les comarques, però el risc de pluja serà molt més elevat a les comarques del nord-est i al matí. Aquesta pluja es desplaçarà de nord a sud, serà feble arreu i anirà perdent pistonada a mesura que avanci cap al sud.

És probable que la pluja no arribi ni a aparèixer a l’extrem sud de la regió metropolitana, mentre que a Barcelona, si apareix, serà més aviat anecdòtica i concentrada entre el migdia i la tarda.

Matí amb clara pujada de la cota de neu

Dilluns al matí la cota de neu serà molt elevada, després d’un diumenge amb nevades importants als Pirineus, sobretot al vessant nord.

La neu caurà de bon matí només als cims de les muntanyes, per damunt dels 2.300 metres, però la cota anirà baixant durant el dia fins als 1.200 metres de la tarda i vespre.

El vent de mestral seguirà bufant amb forta intensitat a la vall de l’Ebre, amb ratxes de més de 90 km/h.

A les comarques de Girona el dia es presenta especialment plujós, amb una pluja continuada, sense malícia.

Més fred a partir de dimarts

Dimarts s’imposaran les clarianes i l’ambient estable, malgrat que es notarà una clara davallada de la temperatura. De fet, s’espera que entre dimarts i dijous els termòmetres puguin recular fins a 5 ºC.