previsio del temps dijous 30 març 2023

La previsió del temps per a dijous anuncia la possibilitat d’alguns núvols baixos o banc de boira alta a tocar de la costa a la tarda. La temperatura serà més alta al prelitoral que prop del mar.

  • 6 h: matinada fresca, alguns núvols al litoral sud.
  • 9 h: temps tranquil.
  • 12 h: predomini del sol.
  • 15 h: màximes inferiors als 20 graus a la costa, d’entre 22 i 24 al prelitoral.
  • 18 h: humitat i alguns núvols baixos.
  • 21 h: ambient més aviat fresc.

Més calor al prelitoral que a la costa

La humitat serà elevada dijous a primeres hores del dia a causa de la presència d’alguns núvols baixos o boirines al litoral, sobretot al sud de Barcelona. Al llarg del dia es mantindrà la possibilitat que algun banc de boira fregui la costa, especialment a la tarda, moment en el qual el vent girarà a xaloc.

La temperatura quedarà més frenada a la costa, però tornarà a superar, i amb escreix, la marca dels 20 graus cap al prelitoral.

El sol serà protagonista terra endins, tot i que es combinarà amb el pas de franges de núvols prims.

Flaix de calor divendres a causa del vent de ponent

El vent de ponent dispararà a l’alça la temperatura divendres al litoral, sobretot al sud de la regió metropolitana. El vent eixut i reescalfat farà pujar la temperatura fins als 25 graus a Barcelona. L’entrada del vent de xaloc a la tarda tornarà a normalitzar el termòmetre.

El vent girarà a mestral dissabte, jornada en la qual bufarà moderat. A darrera hora de la tarda s’escaparan xàfecs i alguna tronada cap al Montseny i l’Alt Maresme. Diumenge ventós i amb algun ruixat curt de tarda.