previsió temps 29 setembre

La previsió del temps per a dijous anuncia un canvi de temps a causa de l’arribada d’un front fred i d’un embossament d’aire fred en altura. Els xàfecs afectaran sobretot l’extrem nord de la regió metropolitana, però no se’n descarten a Barcelona.

Arriba un altre canvi de temps aquesta setmana: quan i com afectarà Barcelona?
Les comarques gironines i el Pirineu oriental seran les zones més afectades per les precipitacions
  • 6 h: matinada fresca, jaqueta fina.
  • 9 h: cel enterbolit.
  • 12 h: pas de bandes de núvols alts i mitgencs.
  • 15 h: creixement de nuvolades, sobretot cap al nord.
  • 18 h: augment dels núvols, risc de pluja.
  • 21 h: risc de pluja.

Tarda canviant i amb risc d’algun ruixat

Dijous es llevarà amb fresca i presència de capes de núvols alts i mitgencs a causa del pas d’un sistema frontal. Matí de cel canviant i encara amb vent feble de ponent i mestral.

A les hores centrals del dia s’obriran clarianes, alhora que creixeran nuvolades especialment cap al nord de la regió metropolitana, cap al l’Alt Maresme i el Montseny. Tarda inestable, ruixats i tronades irregulars sobretot al nord de l’àmbit metropolità.

Avançada la tarda i al vespre no es descarta l’arribada d’algun nucli de precipitació a Barcelona.

La temperatura màxima baixarà i ja no es repetiran els valors tan suaus de dimecres. La mínima, per la seva banda, es registrarà al final del dia.

Cap de setmana clarament més estable

Divendres de matinada encara podran descarregar alguns xàfecs damunt del mar, davant del litoral barceloní, difícilment fregaran la costa. Ara bé, a partir del migdia es repetiran els ruixats al nord de la regió Metropolitana i algun es podria acostar a Barcelona. Cap de setmana més estable i força assolellat. Ascens clar de la temperatura diürna durant el cap de setmana, si bé les nits i matinades es mantindran fresques.